085-5363633 info@zorgstudent.nl

vind jouw baan

binnenkort is dit de plek waar jouw droombaan wordt gepubliceerd.

Heb geduld, het is een kwestie van “timing”.

wij openen ons hart voor kinderen

De kinderen hebben jou nodig!

Kinderen zijn misschien wel onze grootste leermeesters in ons leven. Kinderen zijn eerlijk en transparant en helpen ons inzichten te geven die anderen ons niet durven te geven. Ze zijn een interessante spiegel, een spiegel waar we soms niet graag in kijken omdat het zo confronterend kan zijn wat we zien!

wij zijn gepassioneerd over het werk dat wij doen

h

mijn missie

Kinderen zijn misschien wel onze grootste leermeesters in ons leven. Kinderen zijn eerlijk en transparant en helpen ons inzichten te geven die anderen ons niet durven te geven. Ze zijn een interessante spiegel, een spiegel waar we soms niet graag in kijken omdat het zo confronterend kan zijn wat we zien!

Maar, als jij in die spiegel durft te kijken en je durft te luisteren en te zien wat kinderen jou te vertellen hebben, en jij verbindt jouw hart met die van de kinderen vanuit gelijkwaardigheid en zonder enig belang……, dan ben jij in staat om “samen” met mij en vele anderen een menswaardige samenleving te creëren die is gebaseerd op normen en waarden èn gelijkheid.
Dat is mijn missie!

Als mijn missie jou aanspreekt dan spreekt het jou ook aan om voor Zorgstudent te gaan werken. Je mag trots zijn op jezelf, want jij bent de verandering! En zoals -Ghandi- zei …
“You must be the change you wish to see in the world.

mijn pad

Ik zal jou kort vertellen waar mijn missie vandaan komt, waarom ik zo gedreven ben om te ont-moeten en te leven vanuit mijn hart.
Sinds 2006 heb ik de rol als moeder op mij genomen. Inmiddels hebben mijn man en ik 2 zoons. Ik spreek bewust van “de rol” omdat ik heb ervaren dat op het moment dat ik “moeder” werd mijn identiteit veranderde (zo leek dat). Opeens werd ik verantwoordelijk voor het “geluk” van mijn kinderen (dacht ik. Uiteindelijk is niemand verantwoordelijk voor andermans geluk, maar je wilt het beste voor je kind). Tot op de dag van vandaag wil ik dat mijn kind gezien wordt en naar zijn eigenheid zich kan ontwikkelen tot wie hij is. Zodra ik merk dat leerkrachten mijn kinderen niet zien en niet luisteren dan breekt mijn hart en hetzelfde geldt voor alle moeders! Als moeder weet je gewoon als er iets mis is met je kind.

v

mijn hart

Op mijn levenspad heb ik geleerd dat  oordeelloos luisteren alleen mogelijk is zodra er een verbinding is vanuit het hart. Luisteren doe je met je hart! Zodra je luistert met je hart dan voel je compassie en weet je beter wat het kind echt nodig heeft!

Alle jonge kinderen luisteren vanuit het hart. Veel mensen houden van kinderen omdat ze zo mooi en “Puur” zijn, eigenlijk bedoelen ze dan te zeggen dat ze het zo mooi vinden dat kinderen leven vanuit het hart. Ze zijn authentiek, zichzelf! We verleren het niet, alleen moeten we het mechanisme weer even aanzetten! ( Ik schrijf alsof het heel simpel is maar zo simpel is dat niet hoor haha!)

g

mijn weg

Om mijn missie te bereiken ben ik een weg ingeslagen die niet heel gangbaar is.  Als je voor Zorgstudent gaat werken dan wandel jij een stukje met mij mee en beleven we samen een mooi avontuur. Ik zal jou leren de theoretische kennis wat minder op de voorgrond te plaatsen en meer in contact te komen met je lijf, je innerlijke stem, die ook heel veel informatie geeft. Dan leer je je eigen bedrading kennen en leer jij op jezelf te vertrouwen. Je leert weer “PUUR” te luisteren en te leven vanuit de essentie die jij werkelijk bent. Je hoeft je niet anders of beter voor te doen. Je bent een mooi en goed mens precies zoals je nu bent!

Ben jij ook zo enthousiast?

als jij heel enthousiast bent geworden over mijn missie en graag kinderen wil helpen, dan hoop ik dat jij mij een bericht stuurt zodat we elkaar kunnen ontmoeten.

Met een hartegroet,

Jacqueline van der Bend

Pin It on Pinterest

Share This