Wie zijn onze zorgstudenten?

De zorgstudent helpt een kind te ontwikkelen

De zorgstudenten die via Stichting Zorgstudent in contact worden gebracht met basisscholen zijn hoogopgeleide studenten die net zijn afgestudeerd of op dit moment aan het einde zitten van hun studie binnen de (geestelijke) gezondheidszorg of onderwijs. Denk hierbij aan de volgende opleidingen: (ortho)pedagogiek, psychologie, logopedie, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Pabo, ALO, SIOS, HBO verpleegkunde, ergotherapie en fysiotherapie.

Deze studenten willen in de toekomst carrière maken op een vakgebied in het onderwijs, de (geestelijke) gezondheids- of welzijnssector. Daar zij een opleiding volgen in deze richting, zullen zij sterk gemotiveerd zijn om gepaste en accurate begeleiding te geven. Stichting Zorgstudent zorgt ervoor dat juist deze gemotiveerde studenten in contact worden gebracht met leerlingen binnen school die wat extra hulp kunnen gebruiken.

Ondanks dat bovengenoemde opleidingen zorgen voor een gedegen theoretische kennis biedt Stichting Zorgstudent de studenten extra trainingen aan die aansluiten op het onderwijs. Zorgstudenten leren beter naar een kind te kijken. De zorgstudent leert een kind te analyseren en weet hoe hij in kan spelen op onverwachte situaties en hoe om te gaan met agressie. De zorgstudenten krijgen tijdens de trainingen praktische handvatten aangeboden die juist in het onderwijs toe te passen zijn.

.

Gezocht Zorgstudenten!
Zorgstudent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.