Maatje voor uw kind!


Hoe fijn is het als je een voorzet krijgt en vervolgens een prachtig doelpunt maakt? Of je maatje zegt iets waar jij een geweldige grap van kunt maken?
Een inkopper, een voorzet, een sidekick die helpt om makkelijker te scoren. Dat geeft pas echt een boost aan je zelfvertrouwen!

Gezin krijgt praktische hulpbegeleiding
Steeds meer zorgintensieve gezinnen komen niet meer in aanmerking voor professionele hulp maar hebben wel degelijk praktische hulp nodig. Daarom ontwikkelde Stichting Zorgstudent het Sidekick programma!  Studenten van sociale studies van HBO en universiteit kunnen vanaf het tweede studiejaar praktische werkervaring op doen binnen een gezin. De zorgstudent biedt individuele praktische hulpbegeleiding aan uw kind dat beperkt wordt in zijn ontwikkeling. De begeleiding vindt plaats in de thuisomgeving van het kind, NIET OP SCHOOL. Voor begeleiding op school bieden wij u het volgende aan Passend onderwijs. Het gezin betaalt de zorgstudent €10,00 bruto per uur. 

Het trainingsprogramma
Naast de werkervaringsplek die Stichting Zorgstudent aanbiedt, biedt Zorgstudent Academie maandelijks praktijkgerichte trainingen en cursussen aan voor ouders en zorgstudenten tegen een laag tarief. Door het volgen van deze cursussen wordt de deskundigheid van de zorgstudent bevorderd en wordt verantwoorde begeleiding geboden aan het zorgintensieve kind in de thuissituatie of bijvoorbeeld op de sport- of muziekschool. Uw kind maakt mede dankzij deze begeleiding een sprong in zijn/haar ontwikkeling en voor de ouders zijn dit vaak de uurtjes zonder zorgen.

Win-winsituatie
In samenwerking met verschillende professionele organisaties,trainers en coaches biedt Stichting Zorgstudent de studenten de kans om binnen een gezin zich te professionaliseren in het begeleiden van zorgintensieve kinderen en jongeren. Zorgstudenten zijn erg blij met deze kans en gezinnen zijn erg blij met deze hulp. Met de ervaring die de studenten opdoen zijn onze hulpverleners van de toekomst beter in staat kinderen en ouders te helpen. Professionaliteit voorop

Deskundigheid
Zorgstudenten zijn hoogopgeleide studenten van pedagogische, psychologische en welzijnstudies. Gedurende het gehele schooljaar worden de zorgstudenten igetrained en gecoached door gekwalificeerde coaches en professionele ervaringsdeskundigen zodat de zorgstudenten kinderen en jongeren verantwoord en deskundig kunnen begeleiden.

Periode
De zorgstudent is minimaal een schooljaar beschikbaar om begeleiding te bieden aan een kind.

Wat kost de zorgstudent?
Het gezin betaalt aan Stichting Zorgstudent eenmalige bemiddelingskosten vooraf van €125,00 per hulpvraag en per zorgstudent.
Het gezin betaalt de zorgstudent €10,00 bruto per gewerkt uur. 

Aanmelden:
Aanmelden voor een zorgstudent binnen uw gezin kan nu via het volgende aanmeldingsformulier Inschrijfformulier gezin .

Per direct op zoek naar hulp?
Op dit moment zijn er landelijk een groot aantal zorgstudenten per direct beschikbaar die graag uw kind wil helpen bij zijn huiswerk of in uw gezin oppast. Neemt u dan Contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden.Gezocht Zorgstudenten!
Zorgstudent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.