Loslaten en verder gaan

Het geluk

 

Ik ben Jacqueline van der Bend en moeder van Wouter en Wessel en de gelukkige vriendin van Marcel van Gemert.

Ik heb mijn beste vriendin op 19 oktober 1990 verloren, ze is op 17 jarige leeftijd overleden aan  Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) . Nu, 24 jaar later weet ik dat ik haar niet verloren ben maar dat haar dood onze vriendschap naar een dieper niveau heeft gebracht. Marieke is mijn drijfveer in mijn leven en zij heeft mij laten zien dat als je in staat bent om "los te laten" en te "accepteren" dat je ook met een ziekte of handicap een normaal en gelukkig leven kan hebben. Marieke had haar ziekte geaccepteerd, maar haar "gescheiden"ouders leven nog elke dag met het onverdraaglijke verdriet.

Regelmatig tref ik ouders van speciale kinderen die gemarteld worden door hulpverleners omdat ze niet de hulp krijgen die ze nodig hebben waardoor relaties op de klippen lopen of ouders overspannen raken. Veel ouders die ik spreek krijgen te horen van de professionals dat ze niet of onvoldoende overwicht op hun kinderen hebben en de regels moeten aanscherpen in de opvoeding. Moeder moet strenger zijn voor het kind en een consequente opvoeding zal zeker werken, maar het ergste is wel als de zorgprofessionals zeggen dat er niks meer gedaan kan worden. Waarom zijn professionel zorgverleners zo slecht in staat naar de behoeften van het kind en het gezin te kijken. Waarom komen zoveel ouders erachter dat de zorg en hulp die ze krijgen niet voor hun werkt en weten ze niet meer wat ze met hun kind aanmoeten?

Mijn missie is dan ook dat Zorgstudenten van vandaag de zorgprofessionals van morgen zijn. Ik wil met Zorgstudent bijdragen aan een verschillige samenleving waarbij wij met en zonder een label zonder enige voorwaarden kunnen leven en participeren in de samenleving. De ondersteuning van zorgstudenten en de zorgprofessionals van morgen richten zich niet op de tekortkomingen maar op de mogelijke ontwikkelingen van zichzelf en de client/ leerling waarbij het uitgangspunt is dat wij allemaal gelijk en allemaal anders zijn en we elkaar geen label hoeven te geven. We leren van elkaar en groeien door elkaar we noemen dat  Sociaal leren. Onze eigen mogelijkheden en talenten moeten kunnen ontdekt en ontplooid worden en het uiteindelijke doel is dat wij allemaal zelf vorm geven en inhoud geven aan ons eigen leven als gelijkwaardige burger. Wij mogen zelf bepalen welke relaties wij willen aangaan, naar welke school onze kinderen gaan Passend onderwijs  , waar we willen werken en hoe en met wie we onze vrije tijd doorbrengen. Ik vind het belangrijk dat wij vrij zijn in het maken van onze eigen keuzes. Wij worden niet gehinderd door onze beperkingen maar we worden juist gestimuleerd omdat onze talenten zichtbaar zijn. Ik en jij, we mogen er zijn! Samen bouwen we aan een  Inclusieve samenleving .

Gezocht Zorgstudenten!
Zorgstudent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.