Passend Onderwijs en co-teaching

Zorgstudenten zijn de extra academische handen van een leerkracht. Het zijn afgestudeerde orthopedagogen, psychologen, logopedisten, therapeuten en leerkrachten. Zeker met de invoering van passend onderwijs zijn deze extra academische handen hard nodig. Zij voeren allerlei activiteiten uit die bijdragen aan een betere ontwikkeling van de leerlingen. Voor elk kind is passend onderwijs in het primair onderwijs met een zorgstudent mogelijk. De werkzaamheden van de zorgstudent variëren van het begeleiden van individuele of kleine groepen scholieren bij hun leertaken tot het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen met ontwikkelings- en gedragsproblemen. Denk bijvoorbeeld aan kinderen met autisme spectrum stoornis (ASS) , kinderen met een ontwikkelingsachterstand, met taalproblemen, met Attention Deficit (Hyperactivity) Disorder -AD(H)D of zeer angstige kinderen. 
Deze manier van werken met meerdere leerkrachten en/of zorgstudent in de klas wordt ook co-teaching genoemd en wordt in vele landen al succesvol mee gewerkt.

Alle zorgstudenten die werkzaam zijn in het onderwijs volgen de intensieve training Co-teaching meer handen in de klas. Wil je meer weten over Passend Onderwijs en Co-teaching? Wij verzorgen workshops bij jou op locatie. Voor meer informatie kun je Contact met ons opnemen.
.
Gezocht Zorgstudenten!
Zorgstudent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.